Hoe een eigen header of achtergrond voor website of social media maken?

Een header voor een website of social media is met enig oefenen zelf eenvoudig te maken. Paint 3D van Windows 10 en Microsoft Office Picture Manager (Microsoft Office 10) zijn handige tools voor het creƫren van een eigen achtergrond voor Facebook, Google+, Instagram, Twitter, etc. en/of eigen website. Hoe gaat dat in zijn werk? De header van DigiOplossing dient als voorbeeld.

Header maken - Achtergrond inkleuren
Header maken - Randen om achtergrond maken
Header maken - Afbeelding maken
Header maken - Afbeelding en tekst invoegen
Header maken- Grootte achtergrond bepalen
DigiOplossing - Contact

Header maken - Achtergrond inkleuren

Open een Nieuw blad in Paint 3D.  Ga bovenaan de pagina naar Kwasten en vervolgens rechts naar Opvullen. Selecteer een kleur en klik op de witte achtergrond. Bevestig een bewerking door op de pagina of in ieder geval naast het 'werkvak' met stippellijn te klikken.
Nu kunt u een rand om de achtergrond maken.

Header maken - Randen om achtergrond maken

Klik linksboven op de balk op Selecteren en zet de cursor buiten de achtergrond zodat u de gehele rechthoek selecteert (cursor van linksboven naar rechtsonder slepen). Vervolgens de witte vierkantjes naar binnen verschuiven. Met 2D-vormen, Vierkant accentueert u eventueel de randen van de achtergrond. Cursor precies aan de zijkant zetten en lijndikte instellen.Sla op als 2D - JPEG of 2D-PNG onder Menu.
De basis voor de achtergrond is nu klaar.

Header maken - Afbeelding maken

Nu kunt u een eigen logo maken en dat later invoegen. Natuurlijk kunt u ook een bestaande afbeelding invoegen (ga dan naar de volgende stap).

Open een nieuw bestand, klik bovenaan de pagina op 2D-vormen, selecteer rechts een vorm en 'trek' met cursor op pagina de gewenste vorm. Deze kunt u aan de zijkanten van het 'werkvaktje'  vergroten of verkleinen. Vergroten of verkleinen doet u door de cursor op een vierkantje van een gestippelde lijn te zetten en te verslepen. Verschuiven gebeurt door op het 'werkvakje' te klikken en de cursor te verslepen. Bepaal de dikte van de lijn in het rechter zijmenu. Zolang u niet op de pagina naast het 'werkvakje' klikt kunt u bewerken en verschuiven. Bevestig door op de pagina te klikken.
Om tekst in de afbeelding te krijgen, klikt u bovenaan de pagina op Tekst. Rechts in het menu kiest u 2D-tekst en dan het Lettertype en de Tekengrootte. Met de cursor bepaalt u de grootte van het tekstvak. Met de knop 'Ongedaan maken' kunt u weer opnieuw beginnen.

Een rand om de afbeelding maakt u via 2D-vormen, selecteer een vorm rechts in het menu, bepaal daar de dikte van de lijn. Klik op geselecteerde vorm, sleep voor de juiste plaats en pas de grootte aan via de vierkantjes.

Bijsnijden van de afbeelding doet u door te klikken buiten de afbeelding, een rechthoek om de afbeelding te 'trekken' en dan rechts in het menu op Bijsnijden te klikken.

Achteraf zijn randen om kleinere afbeeldingen ook eenvoudiger te maken in de 'oude' versie van Paint. Zoom eerst in onder Beeld, Klik onder Vormen op Vierkant en stel de Lijndikte in. 

Als u tevreden bent, kunt u door naar de volgende stap.

Header maken - Afbeelding en tekst invoegen

Op de gekleurde achtergrond kan nu de afbeelding worden ingevoegd. Klik rechtsboven op Menu en daarna op Invoegen. U kunt dan bladeren in uw bestanden. Het ingevoegde bestand kunt u vervolgens op de juiste plaats slepen en/of vergroten of verkleinen. Klik op afbeelding om invoegen te bevestigen.
Om tekst in te voegen klikt u boven in het menu op Tekst en vervolgens rechts in het menu op 2D-tekst. U gaat naar de plaats waar de tekst moet komen en trekt met de cursor de grootte van het tekstvak.
De achtergrond moet qua maten geschikt worden gemaakt voor een website of social media.

Header maken - Grootte achtergrond bepalen

De grootte van een header of achtergrond van een website en de afmetingen van social media verschillen. DigiOplossing werkt met de 'oude' versie van Paint en/of Microsoft Office Picture Manager om te afmetingen van een afbeelding aan te passen.

In Paint gaat u als volgt te werk: ga in Menu naar Formaat wijzigen. Klik op Pixels en pas afmetingen aan. In Microsoft Office Picture Manager gaat u op de Werkbalk naar Afbeelding bewerken, dan naar Formaat wijzigen, klik op Aangepaste breedte x hoogte en pas pixels aan.


DigiOplossing - Contact

E-mail: digioplossing@gmail.com
Telefoon: 06 - 29203837 (09:00 - 17:00 uur)
Website: digioplossing.nl 
Ga naar Contactformulier

Gerelateerde pagina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Copyright DigiOplossing